Gemlik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gemlik Ziraat Odası > Haberler > Ziraat Odası Başkanından tepki

Ziraat Odası Başkanından tepki

Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, çiçek yanığı nedeniyle mağdur olan zeytin üreticilerine yapılan yardımlar nedeniyle yapılan açıklamalara kızdı.
Bu ödeneğin çıkmasında Ziiraat Odası olarak öncülük yaptıklarını söyleyen Ali Çelik, AKP Milletvekili Ali Koyuncu ve CHP Milletvekili Kemal Demirel’in bu yardımın çıkmasında büyük emeklerinin olduğunu söyledi. Çelik’in açıklaması şöyle:
“Zeytin üreticileri mize verilen 2010 yılı çiçek yanığı tazminatları verildiği gün mahalli gazetede çıkan  haberleri okuyunca kendi kendime hayret ettim.Zamanında çiçek yanığını görmeyenler Ziraat Odası’nın gayreti, uğraşı, siyasileri devreye sokup ilçeye getirmesi bu tazminatların verilmesin de son güne kadar uğraş veren bizler, üreticimize karşı görevimizi yapmanın mutluluğunu yaşarken bazı kişiler (Müracaatlar Sırasında, ‘Bu İşler Olmaz bu paralar verilmez’ diyenler) mahalli gazetelerde  demeç veriyorlar ve kendilerine göre siyaset üzerinden rant kazanmak istiyorlar.
Ziraat Odası olarak şunları söylemek istiyoruz. Biz, üreticilerimizin hakkı olan bölgemiz de 2010 yılında zeytinin çiçek açma döneminde devamlı yağışlar nedeniyle yüzde 90 lara varan zararları olmuş, Gemlik Ziraat Odası’nın başlattığı AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, CHP Milletvekili Kemal Demirel´in üstün gayretleri sayesin de, geç kalmasına rağmen bu tazminatların ödendiğini Gemlik üreticisi bilmektedir.Bu konuda demeç verenlere sesleniyorum. Engürücük Köyü mevkiinde kesilen zeytinlikleri denetim altına alsınlar, kendi uhdelerinde olan zeytinlikleri koruma kanununu ne zaman kullanacaklar. Bu sahalara tomruk deposu yapıp işletme kuranlara elektrik ve su bağlayanlara da ne zaman müdahale edecekler, bu konuları takip edecek kurumları görevlerini yapmadıkları 
için savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz.
Gelsinler yöre dışından gelen ve açıkta zeytin satanlarla, zeytin çiçeği yanığının tarım sigortası kapsamına aldırılması mücadelesinde Ziraat Odası’nın yanında olsunlar, gelsinler Özel İdare’nin bütçesine 2 yıl önce ödeneği  konan   ama bir türlü bir kazma vurulmayan, çöl gölü göletinin yapımında yanımızda olsunlar.
Gelsinler bu sene zeytin ürünün çok olacağını tahmin ettiğimiz üreticimizi tüccarın insafına bırakmadan Marmarabirliği de zarara sokmadan, Marmarabirliğin imkanlarını arttırarak üreticimizin perişan olmaması mücadelesinde yanımızda bulunsunlar.
Gemlik’te tarım Odamızla birlikte, tarımla ilgili her kuruluşun meselesi olmalıdır.Üreticinin hakkı olan tazminatların biz yaptık manasına gelen tavırlarda herkesin mütevazi olmalarını tavsiye ediyoruz.
Gönül isterdi ki bu tazminatlardan her üreticimiz faydalansın ancak afet kanunu kapsamında yapılabildiğinden bu kadarı yapılabilmiştir.
Üreticinin bilmeden yanlış beyanı odamızın ve ilgili kuruluşların eksiklileri olabilir. Bir daha böyle afet karşısında üretici, ziraat odası, ilgili kuruluşlar daha dikkatli olmalı şikayetlere meydan vermemelidirler.Ama unutulmamalıdır ki Gemlik’te ki üretici sorunları konusundaki bu türlü çalışmalar Ziraat Odası kurulduktan sonra  masaya yatırıldığı herkes tarafından bilinmektedir. 
Bundan böyle üreticilerimizin sorunları konusunda bu güne kadar yaptığımız gibi tarımla ilgili her kuruluşla yakın temasta olmaya çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz.
Oda olarak görevimiz siyasetin üstüne Tarım üreticisinin sorunlarını her platformda dile getirme sorunların çözümünde yardımcı olmak durumundayız.Oda olarak, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”