Gemlik Ziraat Odası > Haberler > Zeytin Üreticileri Yeni Satış Merkezi arıyor

Zeytin Üreticileri Yeni Satış Merkezi arıyor

Köy muhtarlarıyla biraraya gelen Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, zeytin üreticilerinin ürünlerini satacağı yeni bir Köylü Pazarı kurulması kararı aldılar.
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıkta gıda maddesinin satılmasını yasaklayan yeni yönetme lik yayınlaması üzerine, İlçe Tarım Müdürlüğü ilgilileri, üreticilerin zeytin ürünlerini sattığı Rıfat Minare
Üretici Zeytin Kooperatifi’ne yaptıkları incelemede, açıkta zeytin satılmaması, satılan ürünlerin hijyen koşullarına uymaları, tozlu yerlerde satılmaması, yerle temas etme mesini istediler.
Satış yapılan yerlerdeki işyeri sahipleri ise, üreticilerin getirdikleri zeytinlerin kendi işyerlerinin önünde ve kontrolünde satılması halinde bu sorunların ortadan kalkacağını
belirtmişlerdi.
MUHTARLARLA TOPLANTI
YAPILDI
Dün, Gemlik Muhtarlar Derneği’n de, köy muhtarları ve Dernek Başkanı İdris Kurt ile Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik bir araya gelerek konuyu ele aldılar.
Bakanlık yönetmeliğine uymak zorunluluğu bulunduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, “Gemlikli zeytin üreticileri olarak yeni bir köylü pazar yerine ihtiyacımız var. Bu konuyu Belediye ile de görüşüp, bize gerekli olan bir alan tahsis edilirse, zeytin üreticilerinin ürünlerini satabileceği sıhhı bir yere kavuşmuş olabiliriz. İleride yapılacak olan Kapalı Pazar Yeri, Salı günleri dışında boş kalacağından bu yeri de kullanabiliriz.Gemlik Üretici Zeytin Pazarı yıllardır kurulmaktadır. Bunun deva mını üreticiler olarak bizler sağlarız. Kimseye de yük olmayız” dedi.
Toplantıda konuşan muhtarlarda,
kurulacak yeni bir Köylü Pazar’ında köylünün ve zeytin üreticinin her türlü ürününün satılabileceğini, belirtirlerken, Ziraat Odası Başkanının düşüncesine katıldıklarını söylediler.
Bunun için Beledi ye Başkanvekili Refik Yılmaz’ın yurt dışından dönmesiyle hemen girişimde bulunması kararı alındı.