Gemlik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gemlik Ziraat Odası > Haberler > Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin dün yapılan toplantısı

Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin dün yapılan toplantısı

Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin dün yapılan toplantısında konuşan Kaymakam Cahit Işık, BEBKA projelerinin tanıtımı için yapılan toplantıda tesadüf eseri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Müşteşar Vekili ile karşılaştıklarını ve orada Gemlik zeytininin ve zeytin üreticisinin sorunlarını dile getirdiğini söyledi.
Köylere Hizmet Götürme Birliği yönetim Kurulu üyeleri, İl Genel meclisi üyesi Ercan Barutçuoğlu ve Ömer Aslan ile köy muhtarlarının katıldığı toplantıda, köylerin sorunları ele alındı.
Adliye Köyü ile Güvenli Köyü arasındaki 100 yıla yakın süredir devam eden su sorununun mahkeme kararı ile sona erdiğini söyleyen Adliye Köyü Muhtarı ve Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, “Bu sorun yeniden gündeme getirilmemeli. 
Ortada bir mahkeme kararı var.” dedi.
Kaymakam Cahit Işık, Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik’in basına yaptığı açıklama üzerine, yapılan toplantının amacının BEBKA projelerini basına anlatmak olduğunu, ilçede 4 adet BEBKA destekli proje hazırlandığını söyledi. 
Kaymakam Işık, “Bu projeleri tanıtmak istiyorduk. Ancak, ilçemize gelen Ba kanlık Müsteşar Yardımcısı ile karşı laşınca, konular değişti ve 3 saate yakın Gemlik konuları bu arada zeytincilik konuları da ele alındı. 
Ben, Gemlik zeytinin uzun zamandır fiya tının artmadığını, girdilerin sürekli yükseldiğini belirttim. 
Balıkçı barınaklarından, zeytinliklerin imara açılmasına kadar her konu orada konuşuldu.” dedi.
Ali Çelik ise, Ziraat Odası olarak kendilerini ilgilendiren bu tür toplantılara çağrılmalarını ve destek vermek istediklerini söyledi.