Gemlik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gemlik Ziraat Odası > Haberler > Kırsal Kalkınma Projesi (İPART)

Kırsal Kalkınma Projesi (İPART)

Kırsal Kalkınma Projesi (İPART)
Köy muhtarları, Ziraat Odası ve Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerine anlatıldı.
Önceki gün, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Salonu’nda yapılan toplantıya, Kaymakam Cahit Işık, Stajyer Kaymakam,
GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt, İlçe Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Hasan Selçuk Oral, İlçe Ziraat Odası Başkanı ve İl Ziraat Odaları Koordinasyon Kuru lu Başkanı Ali Çelik, Muhtarlar Derneği Başkanı Necmettin Şanlı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri Ergin Erenoğlu, Mehmet Anar, İl Tarım Müdür lüğü görevlileri,  Ziraat Mühendisleri  Sedat Köseoğlu, Gökhan Kocaman,  Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destek leme Kurulu Ödeme Uzmanı Hatice Yılmaz Şahin, köy muhtarları katıldılar.
Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Cahit Işık, hibeye dayalı projelerle kırsal kesimin kalkın dırmayı hedefleyen IPART projelerinin öğrenilmesini ve proje hazırlama ve uygulaması için başvurularda bulunulmasını istedi.
İPART Projeleri konusunda TOBB tarafından Ankara’da yapılan seminere katılan GTSO sayman üyesi Ergin Erenoğlu ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Anar, Ankara’daki izlenimlerini katılımcılara anlattılar.
Erenoğlu, proje yapmanın çok teferruatlı olduğunu zeytincili ğin Marmara Bölgesi’nde kapsam içinde olmadığını söyledi. Erenoğlu, “Gemlik ve çevresinde benim düşündüğüm, lisanslı depoculuk projesi gerçekleştir mektir. Bu konuda Ankara’da yapılan toplantıya katıldım. Nasıl yardım alırım proje nasıl yapılır bunları ancak bir aracı kurumdan yapabilir.”  dedi.
IPART Bursa Kurulu ödeme Uzmanı Hatice Yılmaz Şahin ise projelerin tanıtımı yaptı.
Katılımcılar arasında bulunan ve küçük baş hayvancılık yapan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi Zafer Işık, Kuru mun elinde örnek projelerini bulunup bulunmadığını sordu.
Örnek projelerin bulunmadığı ancak hazırlanacak proje lerde İPART’ın her türlü desteği sağlamaya hazır olduğu belirtildi.
Gemlik’teki zeytin yağı, fabrikalarının moderinazyonu konusunda İPART kredisinden yararlanılacağını, bunun yanında zeytin paketleme gibi, arıcılık, hayvancılık, soğuk hava depoculuğu gibi konularda projelerin yapılabileceği konuşuldu.
Toplantıda konuşan Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, Türkiye’de tarımın kurtarılması lokal olarak gerçekleşemeyeceğini, hiçbir üreticinin de bu projeleri yapmaya ne bilgisi ne de imkanı bulunulabileceğini söyledi.
GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt ise konuşmasında, “Böyle bir krediyi Türkiye olarak kullanmak için elbirliği ile hareket etmek gerekir. Zeytinle ilgili ne gibi istifade edilebilir öğrenmeli yiz. Ama anlaşılan 2016 programına alınmış. Bunu öne aldırmalıyız. Zeytin ve zeytin yağı konusunda talepler olabilir” dedi.