Gemlik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gemlik Ziraat Odası > Haberler > HAS Partinin bu haftaki davetlisi Gemlik Ziraat Odası Başkanı

HAS Partinin bu haftaki davetlisi Gemlik Ziraat Odası Başkanı

Yerelde bir ilke imza atarak her hafta yeni bir konuğu İlçe binasında ağırlayan Halkın Sesi Partisi (HAS)´nin bu haftaki davetlisi Gemlik Ziraat Odası Başkanı, Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Çelik oldu. 
HAS Parti İlçe Başkanı Emir Kantur ev sahipliğinde başlayan oturumda tarımda üreticinin yaşadığı sıkıntılar masaya yatırıldı. Zeytincilikte dünya markası olan Gemlik Zeytini´nin yeteri kadar tanıtılamadığının ve korunamadığının bir kez daha altını çizen Oda Başkanı Ali Çelik, "Gerekli önlemler alınmazsa bu değer elden kaçacak " dedi. Başkan Çelik konuklara hitaben yaptığı konuşmada, Avrupa´da katıldığı fuarlarda, özellikle Akdeniz ülkesi olan ve zeytin yetiştiren ülke üreticilerine Gemlik Zeytini´ni bizzat tattırdığını ve aldığı övgüleri anlattı. Buna karşın ülkede tarımın halen üvey evlat muamelesi görmesi kabullenilebilir bir durum değildir diyen Çelik, "Artık işişten geçmeden bir takım yenilikler hayata geçiril meli. 1950 den bu yana altyapı hizmeti yapılamamış. Veraset Kanunu değişmemiş. Tasarı halinde bekliyor. Mutlaka Veraset Kanunu değişmeli. Parçalanmamış arazilerde tarım teşvik bulmalı. 
Fakat bu tür konular işin ehillerine neden sorulmaz. Bir taraftan kurtaralım derken diğer yandan tarım arazileri bölünme gayretinde. İşte size örnek, İstanbul İzmir Otoyolu projesi. Dünya´nın hangi ileri ülkesinde 
karayolu taşıması bu zamanda birinci 
sınıf tarım arazisi üzerinden teşvik almiş. 421 km´lik yolun Bursa etabı benim hesabımla 140 km. Bu yolun bu şekilde kısalması on sene sonra buradaki tarımı bitirdiği gibi, on yıl´a kalmaz burayı Dilovası´ndan beter yapar. Bu kesim kanser olur. Bu hesapsızlik rant paylaşimindan başka bir şey değildir. Ben ve arkadaşlarım her daim sesimizi yükselttik ve öyle de devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Soru cevap 
şeklindedeilerleyen prooğram, HAS Parti Gemlik İlçe Başkanı Emir Kantur´un Oda Başkanı Ali Çelik´e ismine hitaben yazılmış Çini tabak jestiyle son buldu.