Gemlik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gemlik Ziraat Odası > Haberler > Güney Marmara Bölgesi’ndeki zeytin üreticilerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteklenecek ürünler kapsamına alınması

Güney Marmara Bölgesi’ndeki zeytin üreticilerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteklenecek ürünler kapsamına alınması

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Tarım Komisyonu üyesi İlhan Demiröz’ün başlattığı Güney Marmara Bölgesi’ndeki zeytin üreticilerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteklenecek ürünler kapsamına alınması ve zeytin üreticisine kiloda 50 kuruş destekleme primi verilmesi amacıyla toplanan 11 bin imza Ankara’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 
Özel Kalemine teslim edildi. 
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Metin Çelik, Gemlik, Orhangazi, Mudanya, İznik CHP ilçe başkanları ve 4 ilçenin Ziraat Odaları başkanları önceki gün CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ile birlikte Ankara’ya gittiler. 
Heyet, Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan, Kemal Ekinci, Sena Kaleli tarafından karşılandı. 
Zeytin üreticisine 50 kuruşluk destek primi imzalarını taşıyan kampanya konusunda TBMM Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenlendi. 
CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Güney Marmaralı zeytin üreticisinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çıkardığı Güney Marmara’daki üreticiyi destekleyen genelgesinde zeytin ürününün yer almadığını, bunun yanlış olduğunu, bu bölgedeki 30 bin zeytin üreticisinin hava koşullarıyla ürün kaybına uğradığını, devlet desteği de alamadığını söyledi. 
Demiröz, basın toplantısı sırasında kürsüye Gemlik Katırlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperati fi zeytinlerini koyar ken, basın mensup larına da Katırlı kooperatifi zeytini ikram edildi.

KILIÇDAROĞLU ZİYARET EDİLDİ 
Bursa’dan Ankara’ya giden heyet, daha sonra saat 14.30’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na gidilerek, toplanan imza örnekleri Bakanlığın özel kalemine teslim ettiler. 
Saat 17.oo’de ise CHP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile odasında biraraya geldiler. 
CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Kılıçdaroğlu’na Güney Marmara’daki zeytin üreticisinin mağduriyetini ve devlet desteğinden mağrum bırakıldığı anlatıldı. Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, 50 kuruşluk destek priminin üreticinin sorununu çözmeyeceğini, üreticiye bir nebze de olsa soluk aldıracağını söyledi. 
Kılıçdaroğlu, “Ben, Gemlik coğrafyasından uzak bir yerde doğdum. Ancak, evimde sürekli olarak Gemlik zeytini tüketmekteyim. Sorunlarınızla milletvekillerimiz sonuna kadar ilgilenecektir.” dedi. 
Bursa heyeti, Kılıçdaroğlu’nun makamında yarım saat görüşme yaptılar. Daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Adnan Kesgin ve CHP Genel Sekreteri Birgül Tamaylıgil ile görüşüldü.