Gemlik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gemlik Ziraat Odası > Haberler > Güçlü Çiftçi Güçlü Türkiye toplantısı yapıldı

Güçlü Çiftçi Güçlü Türkiye toplantısı yapıldı

Ankara’da yapılan Güçlü Çiftçi Güçlü Türkiye toplantısı’na Gemlik’ten de CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertaslan, Ziraat Oda sı Başkanı Ali Çelik, Bursa Milletvekilleri ve çiftçiler katıldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçiye KDV´siz ve ÖTV´siz, litresi 2 lira dan mazot vereceklerini ifade ederek, "Kimse endişe etme sin. Kaynak var, imkanımız da var. Bize güvenin" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk "Çiftçi köylü nün efendisidir" sözü nü hatırlatan Kılıçdar oğlu, şöyle konuştu: "Allah´a şükür güneşi miz var, yağmurumuz var, dünyanın en Bereketli toprakları var. Niye ithal edi yoruz? Bizim eksi ğimiz şurada. Yanlış siyasetin peşine düş tük ve yanlış siyase tin bizi getirdiği nokta bu nokta. 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Üretici mağdur, tüketici de mağdur. Üretici kazanamıyor, tüketici pahalı alıyor. Arada bir şey var. Bunun çözülmesi lazım. Bakın şuradaki ifade, ´Güçlü çiftçi, güçlü Türkiye´. Emin olun çiftçi batarsa Türkiye batar. Herkes bu gerçeği bir bilsin. Toprağı işlemiyorsunuz, toprak, Bere ketli toprak. Adam çölde yetiştiriyor, çölde. Çölde buğday, Mısır yetiştiriyor. Biz suyu yanımızda, top rağımız var, güneşi miz var, ama biz yetiştiremiyoruz."