Gemlik Ziraat Odası > Haberler > Dolunun yol açtığı zarar belirleniyor

Dolunun yol açtığı zarar belirleniyor

Bursa Ziraat Odaları Başkanlığı, Mayıs ayı sonunda meydana gelen dolunun yol açtığı zararlar
belirleniyor.
Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik gazetemizi yaptığı açıklamada, İnegöl, Yenişehir, Mudanya , Orhangazi ve Gemlik’te doludan zarar gören köylerin belirlendiğini söyledi.
Çelik, şöyle konuştu:
“Mayıs sonu Yenişehir ve İnegöl’de zarara sebep olan dolu bu defa da Karacabey’de, 10 Köy, Mudanya’da 10 Köy, Gemlik´te 1 Köy, Orhangazi de 3  Köy de zarara sebep olmuştur.
Bu köylerimiz de hasar tespit çalışmaları İlçe Gıda Tarım ve Hayvan cılık Müdürlükleri tarafından tespit edilmektedir.
Ziraat Odaları olarak zarara sebep olan köyle rimizin mağduriyetlerini gidermek için siya silerle görüşüp zararlarının karşılanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.
Zarar gören üreticilerimize geçmiş olsun diyoruz ve Allah’ın daha büyük felaketlerden koruması diliyoruz.”