Gemlik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gemlik Ziraat Odası > Haberler > CHP'li adaylar, Gemlik'te çalışmaya başladı

CHP'li adaylar, Gemlik'te çalışmaya başladı

CHP´li milletvekili adayları Gemlik´te propaganda çalışmalarına başladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili adayları İlhan Demiröz ve Ahmet Aydın Akyol´un, CHP İlçe binasına 
gelerek İlçe Başkanı Dursun Özbey başkanlığında toplanan ilçe yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, İl Genel Meclis üyeleri Uğur Sertaslan ve Kahraman Atlı ile Gençlik Kolu üyeleri katıldı. CHP milletvekili adayları daha sonra birlikte sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.CHP´li milletvekili adayları Demiröz ve Akyol, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperati fi, Türkiye İşçi Emeklile ri Derneği Gemlik Şubesi, Şoförler Odası, Ziraat Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası´nı ziyaret ettiler.
Esnafın ve emeklilerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların CHP iktidarında, verdikleri 41 söz içerisinde çözüme ulaşacağını söyleyen CHP milletve kili adayları, gittikleri kuruluşlarda ilgiyle karşılandılar.
Listelerle ilgili polemiklere gerek olmadığını, iktidarı hedeflediklerini, 
partideki değişimin göz önüne alınması gerektiğini ifade eden miletvekili adayı İlhan Demiröz, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde yaptığı konuşmada seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini Gemlik´e gerçekleştir diklerini ve desteklerine  ihtiyaçları olduğunu, 12 Haziran´ın gerçek bir dönüm noktası oluşturduğunu söyledi.
Hükümetin kuvvetler ayrılığı ilkesinin ihlâl edildiğine vurgu yapan adaylardan Ahmet Aydın Akyol ise, 18 yaşında bir oğlu olduğunu belirterek, Türkiye´ye karşı olan sorumluluğunu, gelecekte çocuklarımızı düşünerek hareket edilmesi gerektiğini düşünerek siyaset yapmaya karar verdiğini söyledi.
Yabancı menşeli alışveriş merkezleri açılarak ilçe esnafına büyük darbe vurulduğunu söyleyen Akyol, 
"Ülkemizdeki bankaların yüzde elli ikisi yaban cıların eline geçti. Sokak larda peynir ekmek gibi kredi kartı dağıtılıyor, herkes borçlu, bu nasıl iş" dedi.Kooperatif Başkanı Mevlüt Avcı ise CHP içindeki değişimi olumlu bulduklarını, ve en güzel cevabın sandık olacağını söyledi.Daha sonra İşçi Emeklileri Derneği´ne yapılan ziyarette konuşan CHP İlçe Başkanı Dursun Özbey, CHP´nin tarihsel geleneğinden sivil toplum örgütlerine büyük önem ve bağlılık olduğunu söyledi.
Şoförler Odası ziyaretinde konuşan İlhan Demiröz ise, çiftçi ve esnafa tahammül edemeyen iktidarın sivil toplum kuruluşlarını zor durumda bıraktıklarını belirtirken, 
söz alan Akyol ise “CHP´de kadrolaşma olmayacak. Bizim için yandaş yok, vatandaş var.” dedi.
Son olarak ise Ziraat Odası´nı ziyaret eden CHP´liler, Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı seçilen Ali Çelik´i kutlarken, yıllarca birlikte çalıştıklarını ve düşüncelerinin şimdi CHP´nin birer politikası haline geldiğini dile getiren İlhan Demiröz, hükümetin Ziraat Odaları´nın aleyhine yasalar çıkartırken partilerinin bu yanlışların karşısında olduğunu söyledi. 
Ali Çelik´in Koordinas yon Kurulu Başkanı seçilmesinden mutluluk duyduğunu dile getiren Demiröz, “Ziraat Odası ile sürekli fikir alışverişi içinde olacağız” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, ülkenin temel sorunları çözülmeden tarım konularının kesinlikle çözüme ulaşmayacağını söylerken, CHP´nin çiftçiyle doğrudan iletişim kurarak anlatması gerektiğini dile getirdi.Gezi sırasında Gemliklilerle de sohbet eden CHP´liler, 
12 Haziran seçimlerinde iktidar inançlarının 
tam olduğunu söyleyerek, halkın sorunlarını duvarlar bırakmayacaklarına, halkla birlikte çözüme ulaştıracaklarına söz verdiler.Öte yandan, Salı günü CHP li 5 milletvekili adayının ilçemize 
gelerek sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceği bildirildi.
Adaylar arasında Turhan Tayan’ın da bulunacağı öğrenildi.