Gemlik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gemlik Ziraat Odası > Haberler > Çelik, “Diyalog varken, yerine yürüyüşler yaparak, kargaşa çıkararak hak elde etmek, Ziraat Odaları’nın işi değildir.

Çelik, “Diyalog varken, yerine yürüyüşler yaparak, kargaşa çıkararak hak elde etmek, Ziraat Odaları’nın işi değildir.

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Çelik, yaptığı yazılı açııklamada, Marmarabirlik ile Ziraat Odaları’nın zeytin üreticilerinin mağduriyetini diyaloglarla halletmek zorunda olduğunu söyledi.
Çelik, “Diyalog varken, yerine yürüyüşler yaparak, kargaşa çıkararak hak elde etmek, Ziraat Odaları’nın işi değildir.
Marmarabirlik bizim üyelerimizin kurdu ğu Kooperatiftir.
Bir aydır Ziraat Odaları olarak hava koşulları nedeniyle zeytin üreticilerinin mahsulünün % 70 zarara uğradığının bütün basın ve yayın organlarında defalarca söyleme mize rağmen, bizleri ciddiye almayan devlet kuruluşları ve Marmarabirlik yöneticileri, basına ilanlar vererek bizim üreticileri kışkırtmaya çalıştığımızı duyurmak istemişlerdi. Üstelik Ziraat Oda ları’nı karalamak için son gülen 
üretici olacaktır beyanatlarında bulunmuşlardır.
28 Kasım 2011’de basına ve mahalli gazetelere basın bildirisi açıklayan Marmarabirlik Yöne tim Kurulu Başkanı Sayın Hidamet Asa,          ‘Zeytin Sofralık Vasfını Kaybetmiş’’ dolayısıyla 35 kuruş yağlığa, 300-360 barem zeytine de 
10-15 kuruş ilave zam yapıldığını söylemiştir.
Ziraat Odaları, olarak bir aydır bu nu söylüyor, bir ara ya gelerek çareler aranmasını Sayın Asa’dan istiyorduk. Ne telefonlarımıza çıktı, ne de kendili ğinden çare üretti. Araziyi gezmeyenler birim kooperatifleri ne zeytin gelmeyin ce bizim söylediği miz noktaya gelme ye çalışıyorlar, ama barem fiyatlarına verilen fiyat farkları da yeterli değil.
Telefonlara çıkma yan Sayın Asa’ya 25 Kasım 2011 tarihin de randevu alabil mek için faksla ileti şim kurmaya çalış tık. Karşılığı etik değerleri hiçe sayarak karşı faksta, faks yazısının altına Genel Müdür Yardımcısı ve İnsan Kaynakları Müdürü’ nün imzasını koydurup, işlerinin çoklu ğu nedeniyle randevu veremeyeceğini bildirdi.
Sayın Asa, Ziraat Odaları’nın üreticilerin meslek odaları olduğunu, herhalde biliyordur.
Birlikte hareket etmek kamuoyu oluşturmak, üreticilerin dertlerini üst kademelere götür mekte ne zarar görüyor, bilemiyo ruz. 11 Ekim 2011 Pazartesi günü Sayın Asa, basına beyanatı aynen şöyle dedi :
“Ziraat Odaları Marmarabirlik Omuz Omuza” Ama, dediğini hemen unutup, Ziraat Odaları’nın zeytindeki durumu dillendirmeye baş layınca kötü çocuk ilan etmeye başladı.
Sayın Asa’ya şunu söylemek istiyorum. Marmarabirlik’in kuruluşunda Ziraat Odaları’nın desteği nin büyük olduğunu herhalde biliyordur. 
Ziraat Odaları kendi üreticilerinin kurduğu kooperatifinin batmasına neden istesin? 
Bize göre Marmara birlik mutlaka yaşamalı ancak üreticide üretimini yapabil mesi için mutlaka maliyetin üstünde ürün satabilmelidir.Üreticilerimiz üretim yapamadığı taktirde, Marmarabirlik’in yaşaması imkansız değildir.
Marmarabirlik yöneticileri işlerinin çokluğunu bir tarafa bırakarak, Ziraat Odaları’yla diyaloga girmelidirler, üreticinin problemleri olan “Coğrafi İşaret, Zeytine Devlet tarafından destek, Çiftçi eğitimi, Yeni Pazarlar” gibi problemlere çare aramalıdır. 
Diyalog yerine kav ga etmemelidirler.”