Gemlik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gemlik Ziraat Odası > Haberler > BURSA SUYUNA SAHİP ÇIKIYOR

BURSA SUYUNA SAHİP ÇIKIYOR

Türkiye’de son 50 yılın en kurak ve sıcak geçen aylardan sonra son günlerde yağan yağmur ve kar yağışının yeterli olmayacağı susuz bir yaza hazırlıklı olmamız gerektiği, barajlardaki su seviyeleri nin hala kritik.

Yapılan açıklamada, 

Ülkemizin 2013 yılı nüfusu (76,66 mil

yon) ve tüketilebilir su potansiyeli (112 milyar m3) dikkate alındığında, hesap lanan kişi başına yıllık olarak düşen kullanılabilir su miktarı 1460 m3  dür. Bu oran ile Türkiye´nin su noksanı bir ülke olarak su zengini (>7000 m3) ülkeler sınıfından çok, su fakiri ülkeler sınıfına (<1000 m3/kişi yıl) yakın olduğumuz bilinmelidir. 

Küresel iklim değişikliğine, su krizine,  kuraklığa, kıtlığa, açlığa neden olanları durdurmak için, bütün insanlar ile canlı yaşamının hakkı olanı elde etmek için tek yolun halkımızın birlik ve mücadele ruhunu yükseltmekten geçtiğini biliyoruz” denildi. 

“BURSA SUYUNA SAHİP ÇIKIYOR  “SUSMA SUSUZ KALMA” sloganıyla  Doğancı Barajı’ndan 22 Mart Dünya su gününde bir kez daha tüm canlılar için suyun bir yaşam hakkı olduğunu, su varlıklarının kamusal varlıklar olduğunu, su hizmetlerinin  de kamusal hizmet alanı olduğunu,  suyun bir rant aracı yapılarak satılmaması, kirletilmemesi, şişelenmemesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. 

Su, şirketlerin üzerinden kâr elde edeceği bir meta olmadığı gibi devletlerin şiddet ve savaş aracı da olmamalıdır. Su, tüm canlıların hakkı olan bir yaşam kaynağıdır. Su boşa akmaz

SAĞLIKLI ÜRETİM İÇİN, SAĞLIKLI BESLENME İÇİN, SAĞLIKLI NESİL LER İÇİN, TÜM CANLILAR İÇİN,  GELECEĞİMİZ İÇİN   TEMİZ SU, KİRLETİLMEMİŞ SU 

İSTİYORUZ. 

Türkiye’de son 50 yılın  en kurak ve sıcak geçen aylardan sonra son günlerde  yağan yağmur ve kar yağışının yeterli olmayacağı susuz bir yaza hazırlıklı olmamız gerektiği, barajlardaki su seviyelerinin hala kritik eşiklerde olduğu bir gerçek.” denildi. 

Bursa’da yapılan ‘Bursasuyuna sahip çıkıyor’ etkinliğine Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik de katıldı.