Gemlik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gemlik Ziraat Odası > Haberler > Ali Çelik'ten yeni suçlamalar

Ali Çelik'ten yeni suçlamalar

Gemlik Ziraat Odası Başkanı ve Ali Çelik, Marmarabirlik Gemlik Kooperatifi’nin iyi idare edilmediğini söyledi.
Çelik, “Ziraat Odası Başkanı olarak 6 yıldır her platformda Gemlik Zeytininin kıymetinin bilinmesini, Marmarabirlik’in iyi idare edileme diğini, bu gidişle  kooperatifin kar edemeyeceğini söyle dik. Şimdi bakıyorum ki bir zaman muhalefetteyken üst yönetime ağır hakaret edenler, yönetime seçilince sesleri kesti.
O zaman kendilerine hakaret ettikleri insanların yanında sormuştum. Beğenmediğiniz insanlar sizi yönetime alınca neden sesinizi kestiniz diye” dedi.
Çelik, bu kişilere “Maaşınız mı? menfaatleriniz mi? Sizi susturdu dediğimde başlarını önlerine eğmişlerdi.” şeklinde konuştu.

MARMARABİRİLK İYİ İDARE EDİLMİYOR
Ziraat Odası ve üreticiler, “Marmara birlik’in iyi idare edilmediğini bilmi yorlar mı?” diyen Ali Çelik, eski birlik yönetim kurulu üyesi İbrahim Aksoy’a da seslene rek; “Biz sizleri kooperatif yönetimine seçilmeden önce ikaz etmiştik. Allah aşkına yönetimdeyken üreticiye ve kooperatife ne faydalar sağladınız da kooperatif üyeleri sizleri yeniden yönetime seçsin, kısır ve menfaate dayalı sözlerinizle bu işi düzeltemezsiniz gelin Gemlikliler olarak borç içine batmış üretici için neler yapabiliriz konuşa lım. Gelin orayı iyi temsil edebilecek insanları oraya seçelim.
Gazete beyanlarıyla ne Gemlik zeytini değerini buldu, ne de üreticinin durumu düzeldi. Ben de biliyorum ki Gemlik yönetimi ve üst yönetim bu işleri iyi götüremediği orta da, sizler üst yönetim de üreticinin menfaatlerini ve  yönetim şekillerini ziraat odaları olarak hiç konuşmadınız.
Gemlik’in akil insanları, üreticileri, Tarım sal Kalkınma Koope ratifleri, Ticaret Borsası ve Ticaret Odası bir komisyon oluşturarak bu işlerin altından nasıl kalkabileceğimizi konuşmalıyız.” dedi.

BORSA’YA SUÇLAMA
Gemlik Ticaret Borsası’nın Gemlik zeytininin coğrafi işaretinin elinde tutmasına rağmen 10 senedir tatbikata sokmadığını, her sattığı zeytinden % 2 keserek sermayesi ne kattığı, üreticiye en ufak bir fayda sağlamadığı, Gemlik dışında alınan zeyti nin faturasının Gemlik zeytini diye tescil ederek, Gemlik çiftçisinin alın terini gasp ettiği iddia eden Ali Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Gemlik zeytinin adını lekelendiği gibi yöre dışındaki çiftçiye hizmet ettiği ortadayken, geliniz buradan başlayıp yönetimleri bu işi becerebileceklerden seçelim.
Çünkü, üretim ve ticarette siyaseti, ahbap çavuş ilişkilerini sokarsanız  kooperatifleri düzeltemez ve basit şahsi menfaat kavgalarıyla zaman kaybedersi niz.” dedi.