Gemlik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gemlik Ziraat Odası > Haberler > Acar, “İddiaların hepsi mesnetsiz ve haksızdır”

Acar, “İddiaların hepsi mesnetsiz ve haksızdır”

Gemlik Ticaret Borsası Başkanı İlhan Acar, Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik‘in yaptığı açıklamaların mesnetsiz ve haksız olduğunu söyledi.
İlhan Acar, yaptığı yazılı açıklamada Ali Çelik’e çatarak “Hayatında hiçbir başarısı olmamış, başında olduğu kooperatif iflas etmiş bir insanın büyük bir hezeyan içinde kurumlara iyi yöneticiler seçilme talebini bir ironi olarak değerlendirdim.” dedi.
İlhan Acar, Ali Çelik’in Gemlik Ticaret Borsası’na karşı yönettiği iddia lara yanıt verirken, Gemlik zeytininin coğrafi işaretin çalışmalarına 2003 yılında dönemin Borsa Başkanı Melih Kazanç zamanında başlandığı ve bu konuda iki ayrı heye tin görev yaptığı, belirtilerek şu görüşlere yer verildi:
“Heyetimiz, 7 Şubat 2009 tarihinde göreve gelmiş olup yaptığımız ilk iş “Gemlik zeytinini Coğrafi İşaret” kavramının tatbikata konulması işidir. 
Bu konu ivedilikle ele alındıktan sonra hukuki ve idari prosedür tamamlanmış, olup 2013 yılı içinde uygulamaya konulacağı tarafımızdan kamuoyuna duyurulmuştur.’ 
Yüzde 2 stopaj vergisinin Borsa ile ilgisi bulunmadığının belirtildiği açıklamada, “Kaldı ki Borsamız olmasa büyük müstahsile yüzde 4 olarak yansıyacaktır. Borsamızın almış olduğu binde 1 dir. O’nu da çeşitli kuruluşlara paylaştırdıktan sonra bir bölümü kurumumuza kalmak tadır. Bu kurum tüm tüccarın bir meslek kuruluşu olduğundan, bu paranın sermaye ile de alakası yoktur. Bu paralar yöremiz ticari faaliyetlerinin geliştirilmesi, müstahsilimizin bilinç lendirilmesi ve yasakların belirlediği diğer konularda harcanır.” denildi.
Gemlik dışından alınan zeytinin Gemlik Zeytini olarak tescil edilmesi konusunda da Ali Çelik’e yanıt veren İlhan Acar, şunları şöyledi:
“Bu işin içinde olan birisinin böyle bir iddia ile ortaya çıkması cahilliği ile değilse ard niyetli ile anlamlandırılabilir. Çünkü herkes bilir ki müstahsil fişi girişlerinde mutlaka ilgili köy ve şehir bildirilir.” dedi.
Acar devamla, şunları söyledi:
“Gemlik Ticaret Borsası olarak biz tüccarların bir meslek kuruluşuyuz. Esas görevimiz Gemlik tüccarının hak ve menfaatlerini korumaktır. Ancak, bu görevimiz yanı sıra yapılan tüm çalışmalarımızda, müstahsilimizi ve tüketiciyi korumak durumunda olmuşuzdur. Gerek bölgemiz gerekse ülke sahtında yaptığımız çalışmalar ortadadır. Bu çalışmalarda iddia edilenin aksine Gemlik Zeytini ve müstahsilini yüceltmek konusundadır. Yıllardır zeytin fidanı Gemlik’imizden ithal edilirken, bunca sorunumuz varken, bunların hiç üzerinde durmayan ve anlamsız mikrofon konuşmalarıyla sadece kendini ön plana çıkarmayı amaçlayan bir insanın bu tür suçlamaları gülünçtür. Dört yıla yakın bir süredir görev yapmaktayız. Bu göreve üyelerimizin teveccüğünü kazanarak seçildik. Gemlik zeytinini yüceltmek, yöremiz müstahsilini güçlendirmek ve ülkemiz ekonomisine hizmet etmek şiarımız oldu.  Bu konuda sadece ülke içinde değil, tüm dünyada mücadele ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Mücadelemiz yapılacak seçimlerde görev verildiğinde daha büyük mücadele içinde sürecektir. 
Herhangi bir nedenle resmi mücadele etme imkanı bulamazsak, talep edildiği takdirde tüm bilgi birikimlerimizi yeni yönetime sunmayı toplum önünde söz veriyorum. 
Son kertede değil ahbap çavuş ilişkileri her zaman daha iyi ve daha iyinin mücadelesi içinde oldum, olacağım.” dedi.