Gemlik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gemlik Ziraat Odası > Haberler > “CHP üretici çiftçinin yanında”

“CHP üretici çiftçinin yanında”

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Sertaslan yaptığı açıklamada, AKP iktidarının 9 yılda Türk çiftçisini, tarımı, hayvancılığı bitirdiğini, sektörü durdurma noktasına geldiğini söyledi.
CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertaslan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle, Gemlik Ziraat Odası Başka nı Ali Çelik’i maka mında ziyaret ettiler. 
Çelik’in ve çiftçilerin gününü kutladılar.
Sertaslan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Çiftçiler, adeta borç eker, haciz biçer duruma gelmiştir.  AKP’nin acımasızca uyguladığı tarım politikalarıyla, köylümüzü milletin efendiliğinden, köle durumuna getirmiş, bundan Gemlik olarak zeytiniyle bütünleşmiş zeytine adımızı vermiş bir ilçe olarak, 40 bin kişinin zeytin ve zeytincilikle istihdam edildiğini geçimini sağladığı bir ilçe olarak zeytin üreticisini olumsuz etkilemiştir. 
Gemlik’teki zeytin üreticisi bahçelerin de budama, gübreleme ve ilaçlama yapmamaktadırlar. Bütün bunlar gelecek yıl üreticinin içinde bulunduğu felaketin boyutları daha da arttıracaktır. 
2004 yılında üreticiden alınan zeytinin tavan fiyatı 4.50 lira dan 2012 yılında ise 5 liraya yükselmiş, mazot 2004 yılında 1 liradan, bugün 4 liradan üreticiye satılmaktadır. Maliyetler kat kat artarken, üreticiler bankalara borçlanarak bağımlı hale getirilmiş, çiftçi bankalara kredi borçlarını ödeyemez durumdadır. Bütün bu olumsuzlukların göstergesi olarak Gemlik’teki Halk bankası, Ziraat Bankası ve 
Tarım Kredi  Kooperatiflerinde icraya verilmek üzere bekle yen yüzlerce dosyayı görmek, çiftçinin buradaki borç tablosunu görmek, Gemlik’in herhangi bir köyünde  çiftçiyle konuşarak bütün bunları bire bir tanık olmak mümkündür. 
CHP olarak çiftçinin emeğin her zaman yanında olduğumuzu belirterek,
tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyoruz.