Gemlik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gemlik Ziraat Odası > Haberler > ‘’5 milyon ton buğday ithal ettik’’

‘’5 milyon ton buğday ithal ettik’’

Gemlik Ziraat Odası Kongresi, Pazar günü Gemlik Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapıldı. Kongreye Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ZMO Bursa Başkanı Ertuğrul Aksoy, Odaların temsilcileri, siyasi parti ve dernek temsilcileri, muhtarlar ve delegeler katıldı.  Yoklama ile başlayan toplantıda, yeterli çoğunluk sağlandı ve kongre başladı. Divan Başkanlığına Bursa Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Aksoy önerilirken, öneri oy birliği ile kabul edildi.

İlk konuşmayı yapan Ertuğrul Aksoy; ‘’5,5 milyon üye ile Türkiye’nin en kalabalık ailesinin mensubu olmaktan mutluyum. Üç dönemdir Bursa Ziraat Odası Başkanlığını yürütüyorum. Gemlik için geçen yıl sorunlu bir yıldı. Bu yılda, zor bir yıl olacak. Hükümetin konuya bakışı da, önümüzdeki yılın daha zor geçeceğini gösteriyor.

     ‘’5 milyon ton buğday ithal ettik’’

Hala mazot vergisi ile alakalı talebimiz var. 22 milyon ton buğday, geçtiğimiz yıl Türkiye’de tüketilen rakam. 5 milyon tondan fazlasını da ithal etmişiz. Kendi üreticimize destek vermek yerine, buğday ithal ediyoruz. Torba yasada, odaların etkilerini azaltacak konular var. Bizi toplum yararına çalışan statüden çıkarmak istiyorlar ama biz direneceğiz. Bizi hiçbir güç ve hiçbir baskı yok edemez’’ dedi.

Katılımcıların konuşmaları ile devam eden kongrede, çalışma raporu, kesin hesap raporu ve dört yıl için ayrılacak bütçe onaylandı. Kurulduğundan bu yana başkanlığı yürüten Ali Çelik, kongre sonrasında tekrar Gemlik Ziraat Odası Başkanı olarak seçildi.