Gemlik Ziraat Odası > Haberler > Gemlik Ziraat Odası Önderliğinde İlçemiz Adliye Mahallesinde Ada Çayı Yetiştirilecek

İlçemiz Adliye Mahallesi’nde Ada Çayı yetiştirilecek.Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik tarafın dan Gemlik Adliye Mahallesinde, Köy Kalkınma Kooperatifine ait arazide Ada Çayı yetiştirmek için 9 bin adet fide getirdiklerini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik şunları söyledi: “Yeni alternatif bir ürünü ilçemize sokmak istiyoruz. Kooperatifin köyümüzdeki arazisine ada çayı fidelerini önümüzdeki günlerde dikeceğiz. Aynı zamanda aromatik bitkilerinden olan kekik ve çilek de ekeceğiz. Elde edilecek ürünleri ise kooperatif kanalıyla satılacak. Ada çayı aromatik bir bitkidir. Kurutulduktan sonra çay gibi içilmektedir. Ada çayı ekimi Gemlik’te bir ilk olacak.İyi sonuç alındığında ekim alanlarını genişleteceğiz.

HER DERDE DEVA

Ada çayı içecek olarak çok kullanılan bir bitki. Bu bitki sıcağı ve kuraklığı seviyor. İlkbahar aylarında ekildiğinde, hasadı çiçeklenme döneminde yapılıyor. Dalları 5-10 cm. olduğunda ise kesilerek güneşte kurutularak çay gibi kullanılır.